Home > Μαγειρική > Εκλέρ !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
1 νεροποτηρο γάλα,
1 νεροποτηρο αλεύρι,
8 κουταλιές της σούπας βιταμ,
4 αυγά,
λίγο αλάτι

Βράζουμε το βιταμ,γάλα,αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις μαζευτεί γύρω γύρω η ζύμη απο την κουτάλα την κατεβάζουμε
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να γίνει μια απαλή χύμα
Μεταφέρουμε σε κορνε,και τοποθετούμε μπαστουνακια σε λαδοκολα τα οποία τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτα
Χαμηλωνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτα
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά

ΚΡΕΜΑ:
2 νεροποτηρο γάλα,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βιταμ,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε
Προσθέτουμε,βιταμ,κρόκους,βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλερ,και τοποθετούμε μπολικη κρέμα η με κορνε,η με κουτάλι,η με σακούλα
Βάζουμε πανω γλασσο και εαν θέλουμε ινδοκαρυδο για διακόσμηση

Tzeni Tsanaktsidou‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ