Home > Αυτοκίνητο > Εντυπωσιακή η πορεία της Skoda στην Ελλάδα – Αύξησε τις πωλήσεις της 118%

Εντυπωσιακή η πορεία της Skoda στην Ελλάδα – Αύξησε τις πωλήσεις της 118%

Εντυπωσιακή η πορεία της Skoda στην Ελλάδα - Αύξησε τις πωλήσεις της 118%

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

Η μάρκα Skoda έχει χαράξει μία πολύ καλή πορεία στην ελληνική αγορά και όπως έχει αποδειχτεί Τελικά η Skoda είναι όλο… προσόντα!αποτελεί το αγαπημένο «παιδί» του VW Group. Πλέον η σύγχρονη Skoda διαθέτει μεγάλη γκάμα μοντέλων, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους, την σχεδίαση αλλά και την ποιότητα κατασκευής.

Όλα βασίζονται στη μαμά εταιρεία καθώς από αυτήν παίρνουν όλη την τεχνολογία με τη διαφορά πως το τελικό προϊόν τιμολογείται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα του γκρουπ.

Νέες ιδέες
Με την Skoda να καλπάζει σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλές Η νέα ομάδα της «ελληνικής» Skoda βλέπει με άλλο μάτι τα πράγματα και αυτό παίζει το ρόλο του… μάρκες, δεν θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Πρόσφατα η εταιρεία άλλαξε χέρια και πέρασε στον όμιλο της Kosmocar, όπου η νέα ομάδα με τις φρέσκιες ιδέες έδωσε άλλη πνοή τόσο στο προϊόν όσο και στην αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη Skoda.

Αποδεδειγμένα όχι μόνο δούλεψε στα νέα της μοντέλα και την εικόνα της αλλά όλο αυτό της έφερε μερίδια αγοράς και φυσικά πωλήσεις. Επιπλέον δημιούργησε ικανοποιημένους πελάτες καθώς ένας από τους πρώτους στόχους των ανθρώπων της εισαγωγικής εταιρείας είναι ο ικανοποιημένος πελάτης, όχι μόνο κατά την πώληση αλλά και μετά από αυτή.

Αύξηση 118,21%
Κοιτάζοντας τα στοιχεία των πωλήσεων η γλώσσα των αριθμών είναι αυτή που λέει πολλές φορές την Οι συνολικές πωλήσεος το 2017 άγγιξαν τις 3.116 μονάδες…αλήθεια. Και η αλήθεια μεταφράζεται σε 3.116 ταξινομήσεις το 2017 από 1.428 το 2016.

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως η άνοδος σε ποσοστό 118,21% ήταν κατακόρυφη και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν μπορούσε το εργοστάσιο να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα αυτοκίνητα σε παγκόσκο επίπεδο. Σε μερίδιο αγοράς η τσέχικη φίρμα στην Ελλάδα άγγιξε το 3,5% από 1,8% το 2016.

Στην κορυφή ο νομός Άρτας
Μελετώντας τα στοιχεία των πωλήσεων στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά είδαμε σε ποιες περιοχές Στο νομό Άρτας 2 στους 10 αγόρασαν Skoda – Στην Αθήνα πουλήθηκαν συνολικά 2.132 αυτοκίνητα!η Skoda κάνει… πάρτι ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοχιο μερίδιο που έχει στο σύνολο της ελληνικής αγορά. Ο νομός Άρτας αποδείχτηκε «χρυσός» για την μάρκα καθώς το μερίδιο άγγιξε το 19,74%. Ακολούθησε ο νομός Γρεβενών με 11,1% ενώ ο νομός Ξάνθης άγγιξε το 7,51%.

Όσον αφορά τις δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Skoda διέθεσε 2.132 και 246 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Σε μερίδα αγοράς στην Αθήνα άγγιξε το 3,57% και στην Θεσσαλονίκη το 4,17%.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή πωλήσεων και marketing της Skoda στην Ελλάδα Ανδρέα Χαλμπέ (φωτό δεξιά) ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για τη SKODA καθώς παρουσιάστηκε η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων μοντέλων και παρουσιάσαμε το πρώτο μεγάλο SUV στην ιστορία της μάρκας.

Η αύξηση πωλήσεων και η πρώτη θέση 3 μοντέλων της μάρκας στις αντίστοιχες κατηγορίες (Octavia – Superb – Kodiaq) επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί η μάρκα σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο».

 
Για να δείτε αναλυτικά τα μοντέλα της Skoda που πωλούνται στην Ελλάδα πατήστε ΕΔΩ

Πωλήσεις Skoda (Ελλάδα)
2017 -3.116 (μερίδιο 3,5%)
2016 – 1.428 (μερίδιο 1.8%)

Νομοί με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς
Άρτα: 19,74%
Γρεβενά: 11,11%
Ξάνθη: 7,51
Ηράκλειο: 7,33%
Αργολίδα: 7,26%
Κεφαλονιά: 7,19%
Έβρος: 7,14
Πρέβεζα: 7,04
Ιωάννινα: 6,34%

Μερίδια και Πωλήσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Αθήνα: 2.132% (μερίδιο 3,57%)
Θεσσαλονίκη: 246 (μερίδιο 4,17%)

Διαβάστε περισσότερα στο newslog.gr

Newslog – Αυτοκίνητο