Home > Μαγειρική > Καριόκες !!!

Καριόκες !!!

Καριόκες Ξάνθης ..!!
Υλικά :
150γρ παντεσπάνι
75γρ γλάσο
50γρ πραλίνα φουντούκι
50γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
40γρ κουβερτούρα υγείας λιωμένη
75γρ καρύδια
Λίγο σιρόπι αν χρειαστεί

Για την επικάλυψη
2 κουβερτούρες με 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.
Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να λιώσουν και βουτάμε τις καριόκες

Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε το παντεσπάνι με το γλάσο.
Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα καρύδια,ζυμώνουμε και αφού γίνει μια ζύμη που να πλάθεται με το χέρι,προσθέτουμε τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια  και ξανά ζυμώνουμε.
Εάν η ζύμη τρίβεται και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο σιρόπι ώσπου να δέσει .
Πλάθουμε κορμούς σε φέτες διαμέτρου 10 εκατοστών.
Κρυώνουμε στη συντήρηση.
Κόβουμε τους κορμούς και αυτές στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα μισοφέγγαρο . Επικαλύπτομαι με την  σοκολάτα και ακουμπάμε σε σχάρα να παγώσουν .

Καμπλίτσης. Παναγιώτης.‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ