Home > Πολιτική > Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε και τώρα η χώρα θα υποστεί τις συνέπειες

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε και τώρα η χώρα θα υποστεί τις συνέπειες

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε και τώρα η χώρα θα υποστεί τις συνέπειες

Με τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε κάτω από τον πήχυ που είχε η ίδια θέσει υπερβολικά ψηλά, και ως συνέπεια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με καθεστώς διαρκούς λιτότητας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η συμφωνία έφερε νέο πακέτο μέτρων αλλά αντίθετα οι αποφάσεις για το χρέος μετατέθηκαν για το 2018, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση.

Εκτίμησε πως η αναφορά του Eurogroup σε στήριξη για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές έως το τέλος του Μνημονίου μοιάζει απλώς με μία φραστική διατύπωση, προσθέτοντας πως η αισιοδοξία της κυβέρνησης «δεν υποστηρίζεται από πραγματικά δεδομένα».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να μην πανηγυρίζει και να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να «απολογηθεί» ενώπιον της Βουλής τόσο για το αποτέλεσμα του Eurogroup όσο και για το σύνολο των επιλογών που έχει κάνει στις διαπραγματεύσεις την τελευταία διετία.

Χρειαζόμαστε μεταρρυθμιστική αξιοπιστία

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να σταθεί στα πόδια της είναι να αποκτήσει «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία», κάτι που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει, καθώς με το δεξί χέρι υπογράφει μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό προωθεί μέτρα οπισθοδρόμησης.

Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξανακερδίσει τη «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία» για την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν το ρόλο του κράτους στην αγορά, θα ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα και θα βάλουν τέλος στο «στραγγάλισμα» της επιχειρηματικότητας από το Δημόσιο.

Ειδικά για το Δημόσιο, σημείωσε πως μία κυβέρνηση ΝΔ δεν θα προβεί σε απολύσεις, αλλά θα μειώσει το προσωπικό εφαρμόζοντας επί πέντε χρόνια αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις.

Καλύτερα να μην γίνει συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια

Στρέφοντας το βλέμμα στην ασφάλεια, που βρίσκεται στο προσκήνιο με τις σχεδόν καθημερινές ταραχές στο κέντρο της Αθήνας και μετά το θάνατο 11χρονου αγοριού στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτρέψει την ανυπαρξία του κράτους στα Εξάρχεια.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως είναι αντίθετος στην πρόταση των αστυνομικών να οργανώσουν δικό τους συλλαλητήριο στα Εξάρχεια, καθώς αυτό θα μπορούσε «να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου».

Είπε πως θα συναντηθεί με συνδικαλιστές των αστυνομικών και θα τους ζητήσει να μην προχωρήσουν με τα σχέδιά τους, σημειώνοντας πως το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι «μία μεγάλη σύρραξη στα Εξάρχεια».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το κύριο ζητούμενο δεν είναι η ανοχή αλλά μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που θα βάλει τέλος στο άβατο των Εξαρχείων, κάτι που – όπως είπε – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φανερά δεν έχει την πολιτική βούληση να πράξει.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τέλος ότι σήμερα η ΝΔ εκπροσωπεί τη σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει πολιτική αλλαγή, ενώ απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα. «Μας χωρίζει πολιτική άβυσσος», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πανηγυρικοί τόνοι Τσίπρα με σύνθημα Ομπάμα: Ναι μπορούμε H NΔ ζητεί απομάκρυνση Ακριβοπούλου για επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη (upd) ΝΔ: Τι πήρε η κυβέρνηση; Τίποτα για το χρέος, τίποτα για τo QE Μακρόν: Καλή, αλλά όχι «οριστική» η συμφωνία για την Ελλάδα (upd) Με βέτο στη δόση προειδοποιεί η Ισπανία λόγω των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ Η ΕΚΤ «χρειάζεται περισσότερη καθαρότητα» για το ελληνικό χρέος Tags: Κυριάκος Μητσοτάκης, Eurogroup, ελάφρυνση χρέους, μεταρρυθμίσεις, Δημόσιος τομέας, Εξάρχεια

Διαβάστε περισσότερα στο newslog.gr

Newslog – Πολιτική