Home > Αυτοκίνητο > Ο Ogier επιστρέφει στη Citroen

Ο Ogier επιστρέφει στη Citroen

Ο Ogier επιστρέφει στη Citroen

Αποφασισμένη να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα την επόμενη Αγωνιστική Περίοδο, η Ομάδα της Citroën Total Abu Dhabi WRT ανακοίνωσε ότι, οι πέντε φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia επιστρέφουν το 2019 στην Ομάδα που τους ανέδειξε.

Μετά από 10 χρόνια, όταν κατά το Ράλι Ουαλίας Μεγάλης Βρετανίας το 2008, οι νεοφερθέντες Πρωταθλητές του Junior World Rally, Sébastien Ogier και Julien Ingrassia, στο εντυπωσιακό τους ντεμπούτο με το C4 WRC κατέκτησαν την κορυφαία διάκριση με νίκη στις κατατακτήριες δοκιμές διεκδικώντας την πρώτη νίκη τους στο WRC, οδηγώντας τον αγώνα μέχρι την ειδική διαδρομή SS5, είναι πλέον έτοιμοι για νέες προκλήσεις.

H χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη για την ανακοίνωση της επιστροφής των παγκόσμιων πρωταθλητών στην Citroën Total Abu Dhabi WRT, οι οποίοι για πέντε χρονιές (από το 2013 μέχρι το 2017), διακρίθηκαν με άκρως σημαντικές επιτυχίες.

Φορώντας τις φόρμες με τα διάσημα chevrons, οι δυο Γάλλοι κατέκτησαν τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην κατάταξη των Junior με το δυναμικό C2 Super 1600, καθώς και την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα WRC. Επιπλέον, το πρώτο WRC βάθρο τους ήρθε με την Citroën (στο Ράλι Acropolis το 2009 με το C4 WRC), ενώ η μεγάλη νίκη τους το 2010 με C4 WRC στο Ράλι Πορτογαλίας. Αφού παρουσίασαν το εξαιρετικό τους ταλέντο με την Junior Team της μάρκας, επιβεβαίωσαν περίτρανα την υπόσχεσή τους προς τη μάρκα Citroen, με την συμμετοχή τους στο (Ράλι Φιλανδίας, 2010), συμβάλλοντας ενεργά στην κατάκτηση των τίτλων κατασκευαστών κατά τα έτη 2010 και 2011. Η συνεργασία των δύο πιλότων με την Citroen ξεκινάει από το 2019. Η Ομάδα της Citroen με Επικεφαλής τον Pierre Budar επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να στοχεύσει ακόμα υψηλότερα στο μέλλον με ένα C3 WRC που παραμένει δυναμικό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του δύο μεγάλες νίκες και για έξι φορές τερματισμό σε βάθρο.

Ο Sébastien έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πρόκληση να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής αυτή τη φορά, με την Citroen, η οποία κατέχει τεράστιες επιτυχίες στον κόσμο του Παγκόσμιου Ράλι, ενώ οι αξιοσημείωτες δυνατότητες του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της Ομάδας, θα συντελέσουν στην επίτευξη μιας νέας μεγάλης επιτυχίας. Με κίνητρο την αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία, επιδιώκουν ένα νέο ρεκόρ μετά από επτά συνολικές διακρίσεις.

Η είδηση είναι άκρως σημαντική για τους φίλους του WRC και ειδικά για τους οπαδούς της μάρκας, οι οποίοι ήδη αδημονούν για την εκκίνηση της νέας σεζόν στο Rallye του Monte Carlo (22 – 27 Ιανουαρίου 2019).

Την ανακοίνωση της μεταγραφής, ακολούθησαν δηλώσεις, τόσο του επικεφαλής της ομάδας Pierre Budar, όσο και του Sébastien Ozier.

Pierre Budar: «Αυτά τα εξαιρετικά νέα είναι πρώτα από όλα για τους ανθρώπους που ξεκινούν μια νέα πορεία, μια νέα περιπέτεια, ενωμένοι από την επιθυμία τους να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία. Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Sébastien και Julien στην ομάδα μας. Το γεγονός της επανένωσής μας δίνει απίστευτη ώθηση σε όλη την ομάδα. Έχουμε όλοι περισσότερα κίνητρα από ποτέ, που αποδεικνύουν την αγάπη μας για συνολική δουλειά ως προς το άθλημα, με τη μάρκα Citroen. Νιώθουμε καλά».

Sébastien Ogier: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την προοπτική να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση με την Citroën. Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να περιμένω, ειδικά όσο συλλογίζομαι ότι αυτή είναι η Ομάδα που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή μου. Μου αρέσει η ιδέα του να δουλέψω ξανά με ανθρώπους με τους οποίους η συνεργασία μας πήγε καλά και είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα της πρόκλησης να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν τρίτο, διαφορετικό κατασκευαστή. Παρόλο που δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει μεγάλες δυνατότητες και έχω πίστη στους ανθρώπους στο Satory».

Η συνεργασία Citroen – Ozier έχει μέχρι στιγμής αποδώσει τα εξής:

– 4 σημαντικές διακρίσεις (το 2008 με C2 Super 1600, το 2009 και το 2010 με C4 WRC και το 2011 με DS 3 WRC)

– 2 τίτλοι παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών (2010 και 2011)

– 1 Τίτλος Junior Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (2008)

– 7 συνολικές νίκες: Πορτογαλία και Ιαπωνία το 2010 με C4 WRC, Πορτογαλία, Ιορδανία, Ακρόπολις, Γερμανία και Γαλλία – Αλσατία το 2011 με DS 3 WRC

– 14 συνολικά πόντιουμ: 7 νίκες, 3 δεύτερες θέσεις (Ακρόπολις το 2009, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία το 2010), 4 τρίτες θέσεις (Μεξικό και Γερμανία το 2010, Αργεντινή και Φινλανδία το 2011).

Νίκος Τσάδαρης

Διαβάστε περισσότερα στο newslog.gr

Newslog – Αυτοκίνητο