Home > Μαγειρική > Σιροπιαστός “Μπαμπάς” !!!

Σιροπιαστός “Μπαμπάς” !!!

 Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων!!Σιροπιαστός «Μπαμπάς»

Υλικά για το σιρόπι (Ingredients for the syrup):
900γρ. νερό (900gr. water)
730γρ. ζάχαρη (730gr. sugar)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
Χυμός από μισό λεμόνι (juice from half lemon)

Υλικά για τον “Μπαμπά” (ingredients for the Baba):
5 αυγά (5 eggs)
185γρ. ζάχαρη (185gr. sugar)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού προαιρετικά (1 tsp. lemon zest optionally)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200gr. plain flour)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
75γρ. νερό (75gr. water)

Για τη γέμιση (For the filling):
300ml κρέμα γάλακτος (300ml whipping cream)

Εκτέλεση: Για το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Για τον “Μπαμπά”:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τη βανιλίνη,το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσουν τον όγκο τους.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 40’.

Συναρμολόγηση:
 Μόλις βγάλουμε τον “Μπαμπά” από τον φούρνο τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
Τον ξαναβάζουμε στη φόρμα και σιροπιάζομαι.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε το γλυκό στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε το γλυκό γύρω γύρω και γεμίζουμε με σαντιγί.Γαρνίρομαι προαιρετικά με φράουλες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ –> https://www.youtube.com/watch?v=ZlDAjeor0sA Pastry Desiqns

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ