Home > Μαγειρική > Σου όλο γλύκα !!!

Σου όλο γλύκα !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
λίγο αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι,
8 αυγά

 ΣΟΥ
Βάζουμε το βούτυρο,αλάτι νερό να βράσει 3 λεπτά.
Προσθέτουμε.ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι
Μόλις η ζύμη μαζευτεί γύρω από την κουτάλα την ξύλινη είναι έτοιμη
Την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ (μύτη αστέρι)
Φτιάχνουμε μπαλίτσες μικρές
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 35 λεπτα
Δεν τα βγάζουμε.τα αφήνουμε μέσα για αλλά.45 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα

ΚΡΕΜΑ
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες

Ζεσταίνουμε γάλα με ζάχαρη προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε βούτυρο βανίλιες ανακατεύοντας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
 Παίρνουμε.το κρύο Σου το σχίζουμε στην.μέση και με το κορνε,γεμίζουμε κρύα κρέμα!

Tzeni Tsanaktsidou‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ