Home > Μαγειρική > ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

 ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

500 γρ κανταιφι,

250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο κρυο!

 ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε 100 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε γρηγορα ανακατευοντας 3 κροκους αυγων!

Ριχνουμε 50 γρ βουτυρο και 1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ(30χ27)!

Βαζουμε στο πατο το μισο κανταιφι λωριδες και το ραντιζουμε με μπολικο βουτυρο!

Το ψηνουμε για 10 λεπτα στους 200 βαθμους(να παρει χρωμα)!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε πανω του την κρεμα!

Πανω στην κρεμα.βαζουμε το υπολοιπο κανταιφι το ραντιζουμε καλα με το υπολοιπο βουτυρο και το ψηνουμε στους 200 βαθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!

Εχουμε βρασει προηγουμενως το ΣΙΡΟΠΙ: 

4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να το ανακατευουμε και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το καυτο γλυκο με το κρυο σιροπι!

(Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΝΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙ)!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ